Tuesday, April 26, 2011

OBAVEZNO PRONACI NAREDBODAVCA ..





   
Danski vojnik Jan Velendorf je ispričao Televiziji BT kako su plavi šlemovi 1995. godine gledali masakr hendikepiranih Srba u Dvoru na Uni.

On je u intervijuu za Televiziju BT izjavio da su maskirane naoružane osobe u unifomrama hrvatske vojske ušle u školu, izvele hendikepirane osobe i starce, postrojili ih i likvidirali .

On  i njegovi drugovi su nemo posmatrali kako grupa maskiranih naoružanih lica u uniformama hrvatske vojske, granatama provaljuju  vrata škole, izvode a potom i   masakriraju hendikepirana lica i starce srpske narodnosti.

Na pitanje zašto on i njegovi drugovi nisu intervenisali kako bi sprečili  da maskirana lica u uniformama hrvatske vojske počine masakar nad nevinim civilima  srpske narodnosti , odgovorio je, da  je naredba  bila da nipošto ne intervenišu kako ne bi ušli u vojni konflikt sa hrvatskom vojskom .

Drzava Srbija ima dužnost i obavezu da pronađe osobu koja je naredila  da danski vojnici ne intervenišu i tim činom uzeo udela u zločinu nad nevinim Srbima i Srpkinjama, koje je hrvatska vojska  mučki likvidirala ..

No comments:

Post a Comment