Wednesday, April 27, 2011

СТОП РЕГИОНАЛИЗАЦИЈИ СРБИЈЕ.

Свим добронамерним становницма Србије који поштују Устав и територијални суверенитет Србије, поготово већинском и ЈЕДИНОМ КОНСТИТУТИВНОМ НАРОДУ СРБИЈЕ, србском народу, треба правовремно указати  на опасност која прети од неосноване, такозване регионализације Србије, чије  политичке  протагонисте у околностима у којима се Србија и њезини становници налазе данас сасвим слободно можемо назвати отвореним и јавним непријатељима  Србије и србског народа. Данас једино централизована и територијално јединствена Србија може да буде гарант мира, сигурности и безбедности свих становника Србије.. Поготово њезиног већинског и ЈЕДИНОГ КОНСТИТУТИВНОГ народа, то јест србског народа.

Користећи модерна средства комуникација и информисања јавности Србије, па тако и овај портал,  користим прилику да апелујем на све доборнамерне становнике Србије и родољубе Србе и Србкиње, да не дозволе да се у било којем делу Србије понови трагични сценарио аутономне авнојевске покрајне државе Србије, Косова и Метохије .

Ово су  неки од основних фактора због којих , сматрам да било какав облик и вид територијалне регионализације Србије, није потребан становницима Србије :

- Србија је поврсински или територијално мала држава и нема потребе за било каквим видом територијалне регионализације Србије .

- Администрација и бирокрација која би била запослена у владиним регионалним институцијама би стварале додатне и сасвим непотребне трошкове држави Србији, то јест њезиним становницима.

- Регионализацијом Србије се даје могућност да злонамерни политички активисти, који се залажу за сепаратизам и њихови идеолошки следбеници у Србији, добију могућност да злоупотребе овакав вид територијалне поделе Србије и започну процес територијалног разбијања Србије , по својим потребама и жењама , што се већ догодило на примеру авнојевске аутономне покрајне, Косова и Метохије .

- Регионализација Србије ствара  страх, неизвесност и немир, мећу становницима Србије , што угрожава државну безбедност и стабилност Србије .

Нема разлога због којих Србија треба да се дели на регије .

No comments:

Post a Comment